aflevering 1Iedereen heeft in zijn leven wel eens te maken met een verbouwing. Van particulieren die hun huis willen verkopen tot bedrijven die hun kantoorruimte opnieuw willen inrichten; een verbouwing is in vrijwel elke situatie een uitdagend maar vaak ook leuk karwei. In het door Leo Houkamp ontwikkelde televisieprogramma Verbouwingstrends worden alle ontwikkelingen op het gebied van verbouwen wekelijks belicht.

Het tv-programma van Leo Houkamp is inhoudelijk georiënteerd en informeert de kijker over de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van wonen, verbouwen, verhuizen, inrichten en aanpassen van bestaande woon- en kantoorinrichtingen. Vakmensen en vooraanstaande gasten uit het bedrijfsleven worden niet alleen geïnterviewd over verbouwingsthema’s, maar ook worden er diverse beelden uit de praktijk getoond.

Televisieprogramma ontwikkeld door Leo Houkamp

Verbouwingstrends is een dynamisch en interactief programma is daarmee kenmerkend voor het werk van de succesvolle televisieproducent Leo Houkamp. Houkamp is onder meer eigenaar van productiebedrijf TV Media Partners en is de geestelijk vader van diverse andere bekende tv-programma’s, waaronder Succes aan tafel, De Succesfactor, Altijd Jong en Shopping & Lifestyle.
In de loop der tijd heeft Leo Houkamp een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van ondernemerschap, televisieprogramma’s en media. Vier keer per jaar organiseert de ondernemer pur sang een exclusieve borrel waar niet alleen high-class publiek en vertegenwoordigers uit de media aanwezig zijn, maar waar ook diverse bekende DJ’s acte de présence geven. Tot slot geniet Houkamp bekendheid als medebedenker van het Nationale Business Succes Awards Instituut en de exploitatie van diverse hotels in Rotterdam en Azië.

Presentatoren van Verbouwingstrends

Verbouwingstrends wordt gepresenteerd door Erik van Welzen en John de Wolf, twee Bekende Nederlanders die hun sporen in het televisielandschap inmiddels ruimschoots hebben verdiend. Erik van Welzen is vooral bekend om zijn theatervoorstellingen en zijn rol in de mateloos populaire Nederlandse soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. John de Wolf is een voormalig voetballer en international en heeft zijn pijlen nu gericht op het presenteren.
Beide heren fungeren in het televisieprogramma van Leo Houkamp niet alleen als presentator, maar ook als gespreksleider. Het is hun taak ervoor te zorgen dat alle informatie boven tafel komt in de interviews met de vakmensen, zodat de kijker grondig geïnformeerd wordt over de laatste ontwikkelingen, gouden formules en ‘inside information’. Door het innemen van scherpe en uitdagende stellingen en het bespreken van belangrijke nieuwsfeiten uit het vakgebied wordt de kijker op een toegankelijke manier op de hoogte gebracht van de belangrijkste trends.

Uiteenlopende thema’s ontwikkeld door Leo Houkamp

Zoals bij wel meer televisieprogramma’s van Leo Houkamp het geval is, komen er wekelijks verschillende thema’s aan bod in Verbouwingstrends. Denk hierbij onder meer aan items als ‘ontwikkelingen en trends’, ‘verbouwingen’, ‘vakmanschap’, ‘zelf aan de slag’ en ‘tips en tricks’. In ‘ontwikkelingen en trends’ worden de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van wonen besproken. De presentatoren gaan wekelijks op bezoek bij verschillende bedrijven, waar woonspecialisten gevraagd wordt om advies, informatie en de laatste ontwikkelingen. ‘Vakmanschap’ bestaat uit het interviewen van vakmensen over verbouwingstrends en het tonen van praktijkvoorbeelden aan de kijker. In het thema ‘verbouwingen’ ziet de kijker ook praktijkvoorbeelden, maar deze beelden zijn voornamelijk gericht op (recente) verbouwingen.
In ‘zelf aan de slag’ en ‘tips en tricks’ maakt het programma de omslag van informeren naar activeren. Aan de hand van deze twee thema’s wil tv-producent Leo Houkamp namelijk laten zien hoe mensen zelf in huis aan de slag kunnen gaan. Het programma sluit iedere uitzending af met enkele handige tips en praktische tricks voor de hobbyist en doe-het-zelver.